Geostick innoveert met belijming uit eigen GFT-afval

In een tijdperk waarin duurzaamheid en milieuvriendelijkheid steeds belangrijker worden, zoeken we met elkaar voortdurend naar innovatieve oplossingen die zowel effectief als ecologisch verantwoord zijn. Een opvallend voorbeeld van deze zoektocht is compostlijm, een revolutionaire benadering van lijmproductie die gebaseerd is op natuurlijke, biologisch afbreekbare ingrediënten.

Het productieproces van compostlijm begint met het verzamelen van organisch afval, zoals plantaardig materiaal, schillen, en ander biologisch afval. Hiervoor is ons GFT-afval uit de compostmachines gebruikt. Deze compost is opgehaald en gefermenteerd, waarbij natuurlijke enzymen worden vrijgegeven die de grondstoffen afbreken tot een kleverige, lijmachtige substantie. Deze substantie wordt vervolgens verder verwerkt en gezuiverd om een hoogwaardige lijm te maken. Dit maakt compostlijm bijzonder geschikt voor toepassingen waarbij duurzaamheid een prioriteit is, zoals verpakkingen, etikettering, en zelfs in de bouwsector.

Onze medewerkers leveren hier een belangrijke bijdrage aan. Wij vragen hen om meer bananen te eten, zodat we deze in de compostmachines kunnen recyclen. Het hoge kaliumgehalte in bananen zorgt namelijk voor extra kleverigheid tijdens het fermenteren van de compost. 

Wij zijn erg blij met deze innovatie, omdat het een veelbelovend alternatief is waarbij we geen schadelijke restanten achterlaten. Traditionele lijmen zijn namelijk vaak samengesteld uit synthetische chemicaliën die schadelijk kunnen zijn voor het milieu en de menselijke gezondheid.

Dit was een 1 april grap! Nu je hier toch bent, kijk vooral naar onze duurzame initiatieven. Van ons vastgoed tot materialen, wij hebben een duurzame oplossing.