Healthcare labels

De veelzijdigheid van zelfklevende etiketten

Met meer dan 25 jaar ervaring in de productie van labels voor de Healthcareindustrie mogen wij ons een echte specialist noemen. Wij begrijpen de complexiteit van onder andere kwaliteitseisen binnen de Healthcare, en de benodigde nauwkeurigheid bijvoor het produceren van de labels. Geostick is ISO9001, ISO 14001 en FSSC 22000 gecertificeerd en werkt volgens de GMP richtlijnen. Binnen de Healthcare-industrie leveren wij verschillende oplossingen.  

Laboratorium etiketten

In laboratoria (zoals het klinisch chemisch lab en de medische microbiologie), worden verschillende specifieke kleurcoderingsetiketten en barcode- etiketten gebruikt om een optimaal laboratoriumproces te kunnen garanderen. Kleurcoderingsetiketten worden vaak gebruikt om verschillende soorten monsters te identificeren, zoals bloed-, urine- en weefselmonsters.  

Barcode etiketten worden gebruikt om monsters te traceren en volgen tijdens het gehele laboratoriumproces. Het zelfklevende etiket is voorzien van een unieke barcode die gescand en gekoppeld wordt aan de patiëntgegevens en het monster. Op deze manier kunnen laboratoriummedewerkers de status van het verwerkingsproces nauwkeurig volgen.  

Etiketten voor pathologie en medicatielabels

Etiketten voor pathologie 

Xyleen is een agressief oplosmiddel dat nodig is voor het histologisch en cytologisch onderzoek in de pathologie. Speciaal voor deze onderzoeken hebben wij het zogeheten xyleenetiket ontwikkeld. Dit etiket wordt gebruikt op onderzoek glazen met weefselmateriaal dat in het fixatieproces wordt ondergedompeld in xyleen.  

Wij gebruiken voor onze xyleenetiketten speciaal materiaal dat bestand is tegen xyleen en andere oplosmiddelen. Dit is belangrijk omdat xyleen de eigenschap heeft om inkt en etikettenmateriaal op te lossen, waardoor de identificatie van het weefselmateriaal in gevaar komt.  

Deze etiketten zijn verkrijgbaar in diverse maten en kunnen worden voorbedrukt of achteraf worden in-geprint met een labelprinter.   

Medicatielabels 

Medicatielabels zijn van groot belang in de (ziekenhuis-)apotheken, operatiekamers en op de intensive care. Deze bieden essentiële informatie over de juiste medicatie en dosering. Wij produceren volgens de GMP-richtlijnen en de ISO-26825 kleurcodering, om ervoor te zorgen dat ze aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen. Het medicatielabel met uniforme kleurcodering is cruciaal bij het identificeren van het geneesmiddel. De kleurcodering geeft aan wat voor type medicatie het is en de werking. Hiermee wordt schade door het toedienen van een verkeerde medicatie voorkomen. 

CSA labels

CSA etiketten 

De Centrale Sterilisatie Afdeling (CSA) in het ziekenhuis zorgt ervoor dat medische hulpmiddelen en chirurgische instrumenten na het sterilisatieproces in de autoclaaf weer opnieuw steriel gebruikt kunnen worden. Een belangrijk onderdeel daarvan is het CSA etiket.  

Onze CSA labels kunnen worden voorbedrukt met een kleurindicator inkt. Deze speciale inkt verandert van kleur wanneer het stoomsterilisatieproces voltooid is. De labels zijn bestand tegen stoom, hoge temperaturen, en worden volgens een geborgd productieproces gegarandeerd.   

Beschikbaar als enkel label, maar ook als een dubbel zogenaamd piggyback etiket.  

Bloedzaketiketten

Bloedzaketiketten 

Bloedzaketiketten bevatten belangrijke informatie, zoals de naam, bloedtype, Rh-factor, datum, vervaldatum en lotnummer en zijn daarom van cruciaal belang voor de veiligheid van de patiënt. Onze bloedzaketiketten worden gemaakt van een zelfklevend materiaal speciaal voor deze toepassing omdat zowel de inkt als de lijm absoluut niet mogen doordrukken tot de bloedzak.  

Wil je bloedzaketiketten zelf in-printen, dan hebben we ook daar een oplossing voor. Met speciaal ontworpen labelprinters voor medische toepassingen kun je zelf op locatie jouw bloedzaketiketten printen.  

Meer weten over onze oplossingen in de Healthcare-industrie? Neem dan contact op met een van onze specialisten, zij staan voor je klaar en helpen je graag bij het vinden van de juiste oplossing voor jouw specifieke Healthcare vraagstuk.  

Contact