PRINT & APPLY

Met print & apply oplossingen worden zelfklevende etiketten (in-)geprint en vervolgens direct aangebracht op een product of verpakking. Ook variabele data, barcodes of een logo kunnen in-geprint worden en nauwkeurig aangebracht worden op een product, verpakking, maar bijvoorbeeld ook op een pallet of container.

De basis van een print & apply oplossing is een printer die speciaal is ontworpen om labels af te drukken en aan te brengen. De printers kunnen verschillende soorten labels afdrukken, waaronder barcode labels, product labels, verzend labels en meer. Vervolgens wordt het label doorgevoerd naar een applicator die het label op het product of verpakking aanbrengt.

Er zijn verschillende applicators beschikbaar, afhankelijk van de toepassing en de omgeving. Sommige oplossingen zijn ontworpen voor hoge snelheid en hoge volume productie, terwijl andere oplossingen zich richten op nauwkeurigheid.

Print & apply oplossingen worden vaak gebruikt in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie, de farmaceutische-industrie en de logistieke sector. Deze oplossingen helpen bij het stroomlijnen van de verschillende bedrijfsprocessen. Door het automatiseren van het labeling proces wordt de productiviteit verhoogd en de productkwaliteit verbeterd.

Ben je op zoek naar een print & apply oplossing, dan is het belangrijk om te overwegen welke functies en opties voor jouw toepassing het meest geschikt zijn. Er zijn veel verschillende merken en modellen beschikbaar, elk met hun eigen unieke kenmerken en voordelen.

We bieden print- en apply systemen die modulair opgebouwd kunnen worden; hierdoor kun je tegen relatief lage kosten en relatief snel een passend systeem implementeren. In die gevallen dat een standaard, modulair systeem niet volstaat, kunnen we een volledig op maat gemaakt systeem ontwerpen en leveren.

Door jouw behoeften te identificeren en te werken met een ervaren leverancier, kun je de juiste oplossing kiezen die jouw labeling proces zal verbeteren en jouw bedrijfsprestaties zal optimaliseren.

Voordelen print & apply

  • Printen en aanbrengen van zelfklevende etiketten met 1 machine
  • Zowel voor hoge als lage snelheden
  • Nauwkeurig aanbrengen van het zelfklevende etiket op het product
  • Gebruiksvriendelijke software voor het opmaken van het zelfklevende etiket (dit is niet standaard)
  • Direct thermisch en thermo transfer mogelijk.

Wil je meer weten over print & apply oplossingen of wil je advies voor jouw specifieke vraagstuk neem dan met één van onze specialisten contact op.

CONTACT