Gevaarsetiketten

Geostick is dé specialist op het gebied van gevaarsetiketten voor het vervoer van gevaarlijke stoffen over de weg, het spoor, het water en de lucht, volgens ADR- en RID-reglementen. Gevaarsetiketten worden gebruikt voor het markeren en identificeren van gevaarlijke stoffen aan lading of ladingdragers. 

De gevaarsetiketten zijn op rol leverbaar voor identificatie van pallets, dozen en producten. De losse vellen gevaarsetiketten van vinyl zijn geschikt om de buitenzijde van een oplegger of container te markeren. De permanente belijming van de zelfklevende etiketten is bestand tegen alle weersomstandigheden. De etiketten zijn BS5609 gecertificeerd. 

Via onze webshop kun je eenvoudig de gevaarsetiketten in de klassen 1 t/m 9, limited quantities, GHS-symbolen, kemlerborden of gelimiteerde hoeveelheden etiketten (LQ gevaarsetiketten) bestellen. Ook behandelingsetiketten kun je eenvoudig in onze webshop bestellen.   

Het vervoeren van gevaarlijke stoffen

Vervoer gaat over de weg, het spoor, het water of door de lucht en voor elke is er een Europese wet; ADR, IMDG en IATA. Deze wetten geven aan waar het transport aan moet voldoen. Dat gaat over de verpakkingen en de documenten, maar ook over de aanduiding op de verpakkingen en de containers. Deze aanduidingen gelden dus in alle Europese lidstaten. 

Gevaarsetiketten

BS5609 gecertificeerde etiketten

BS5609 gecertificeerde etiketten zijn gedurende drie maanden blootgesteld aan zeewater in een zo’n reëel mogelijke zeewaardige omgeving. De norm bevat onder andere criteria over de kleefkracht, de duurzaamheid van de bedrukking en de weerstand tegen wrijvingen. In tegenstelling tot andere labels blijven BS5609 gecertificeerde gevaarsetiketten door blootstelling aan zeewater of zonlicht goed leesbaar en aan de oppervlakte vastgekleefd.  

RATAGS labels

Een andere oplossing voor de chemische industrie zijn RATAGS labels 

RATAGS labels zijn dé oplossing voor het labelen van drums, vaten, containers en IBC’s. Deze ‘paperlike’ kunststof etiketten laten zich bedrukken alsof het papier is. Ze hebben een enorme kleefkracht en laten geen lijmresten achter in de laserprinter. Ze krullen niet, krimpen niet, vlekken niet en hebben een oersterke hechting. Ze voldoen aan de GHS eisen en zijn BS5609 gecertificeerd. Wil je meer weten over RATAGS? Neem dan met ons contact op. 

Contact