Cases eticket

Rymax Lubricants

Kleefkracht maximaliseren

Rymax Lubricants is sinds 1987 actief in de smeermiddelenindustrie met een groot aantal distributeurs in meer dan 55 landen wereldwijd. Rymax biedt een uitgebreid productassortiment dat geschikt is voor een breed scala aan toepassingen, bestaande uit hoogwaardige smeermiddelen, vetten en andere autoverzorgingsproducten.

In de krul

Continu krullende labels op verschillende flessen; mogelijk was de kleur van de fles van invloed op het materiaal van de fles. Na aanpassing van het materiaal van de flessen, bleven de problemen zich voordoen. Het was duidelijk: zo konden de producten van Rymax niet langer gepresenteerd worden.

Terwijl Rymax nog met omkrullende labels in de maag zat, kwam Geostick op het juiste moment weer om de hoek. In de zoektocht naar een betrouwbare partner zocht Wouter Cuppen, Managing Director bij Rymax, een etikettenproducent die goed samenwerkt met haar leveranciers.

Meten is weten

Om tot een goed etiket te komen, is Geostick gaan testen met één van haar leveranciers van basismateriaal. Hierbij keken ze onder andere naar het materiaal, de belijming en ook de bedrukking. Daarnaast werd ook het materiaalgebruik en het verwerkingsproces bij Rymax onder de loep genomen. Zo konden alle kwaliteitseisen op het gebied van afvullen, etiketteren en transporteren gecheckt en afgevinkt worden.

Als extra factor is het van belang dat de labels ook bestendig zijn voor de extreme klimaten van de landen waarin de producten worden afgezet: van hoge luchtvochtigheid in landen als Maleisië en de Cariben tot extreme warmte in Afrika en het Midden-Oosten.

Na de zorgvuldig uitgevoerde testen, werd een ander materiaal voor de labels gekozen en is hierop ook de bedrukking aangepast.

“Op dit moment is de eerste batch flessen geëtiketteerd en op transport gegaan. We zijn blij om te zien dat de labels deze vuurdoop goed hebben doorstaan: geen omkrullende labels meer!” vertelt Wouter tevreden. “Het traject van test tot label was een intensief project waarin we in een transparante samenwerking met Geostick tot een mooi product zijn gekomen.

Het is interessant om te ervaren hoe een goed etiket van groot belang is voor je product waarbij kwaliteit echt een groot verschil kan maken.”

Kennis is om te delen

Thomas van Nieuwstadt (Key Accountmanager bij Geostick), pakte het vraagstuk vanuit Rymax als volgt aan: “Vanwege de omvang van het probleem en een niet duidelijk aan te wijzen oorzaak, werd er gestart bij het begin: het ruwmateriaal bepalen. In samenwerking met onze leverancier Avery Dennison, zijn er in speciale droogkasten testen uitgevoerd met verschillende soorten ruwmateriaal. De uiteenlopende omstandigheden van de verkooppunten konden in deze kasten uitgebreid gesimuleerd worden om tot de juiste materiaalcombinatie te komen.

Het uiteindelijk gekozen polyethyleen materiaal moest daarna ook getest worden op de drukpersen. Zo konden we de machines goed instellen om te voorkomen dat de labels gingen krullen wanneer ze van de pers afkwamen. Het aanpassen van de druktechniek leidde tot minder verwarming van het etiket tijdens de afdruk.”

Ook een oplossing nodig?

Wil je net als Rymax samen met onze specialisten naar jouw uitdagingen kijken? Neem vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs of bekijk onze oplossingen speciaal voor jouw sector.

Contact