Wij geven duurzaamheid inhoud

Bij Geostick staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Onze visie is dan ook niet voor niets: wij geven duurzaamheid inhoud. Wij zijn toegewijd aan de ontwikkeling van medewerkers, betrokken partners en het leveren van duurzame oplossingen voor onze klanten en ketenpartners en het verminderen van onze impact op het milieu. Ook is onze organisatie gecertificeerd met: ISO9001 en 14001, FSSC 22000 en een zelfverklaring voor ISO-26000 transparantieniveau 3. Daarnaast hebben wij een EcoVadis-notering zilver, dat betekent dat wij bij de top 25% beste bedrijven op het gebied van milieu, arbeidszaken, eerlijk zakendoen en inkoop behoren.

Ons vastgoed

Onze locaties zijn voorzien van maar liefst 3.214 zonnepanelen, goed voor het opwekken van 932.000 kWh per jaar aan groene stroom dat gelijk staat aan de energievoorziening van 390 huishoudens per jaar. Hiermee dragen wij bij aan een CO2-reductie van 422.000 kg, wat gelijk staat aan een CO2 opname van 19.090 bomen.  

BREAAM Outstanding

Ook wordt er rekening gehouden met het interne werkklimaat op alle locaties voor een comfortabele werkplek voor onze medewerkers. Zo zijn er verschillende koelunits geplaatst in de productielocatie van onze vestiging in Heumen. Ons Digital Printing Center in Uithoorn is gebouwd volgens de hoogste duurzaamheidseisen en daardoor toegekend met een BREAAM Outstanding-certificaat.

Om dit certificaat te behalen worden er ook eisen gesteld aan maatregelen voor de omgeving waar het gebouw staat, met een grote focus op biodiversiteit. Zo zijn er onder andere nestkasten geplaatst voor vleermuizen, spreeuwen en andere vogelsoorten. In twee jaar tijd, zijn tien van de veertien kasten in gebruik genomen. Het insectenhotel aan de voorkant van het DPC is voornamelijk in gebruik genomen door de metselbij. Rondom het gebouw is er ook een verscheidenheid aan bloemen en planten gezaaid voor bijen en insecten. 

Duurzame materialen

Wij kopen verschillende soorten duurzame materialen in (FSC®-gecertificeerd, composteerbaar, recyclebaar, hernieuwbaar of bio-afbreekbaar) en zijn voortdurend bezig met het optimaliseren van onze processen zodat duurzaamheid door de hele keten wordt geborgen. Met onze leveranciers en klanten zoeken wij voortdurend naar duurzame etiketteeroplossingen en maken wij de benodigde investeringen om deze innovaties te stimuleren. Samenwerking met ketenpartners, maar ook met collega’s, is cruciaal om de duurzaamheidsdoelstellingen van iedere betrokkene te realiseren met de gewenste impact. 

Tariefdifferentiatie 

De Geostick Aqualine-etiketten voor PE- en PP-verpakkingen zijn de oplossing voor warm- en koudafwasbaar. De etiketteerlijn is te recyclen en goedgekeurd door het KIDV (Kennisinstituut Duurzaam Verpakken). Door deze goedkeuring komen de etiketten in aanmerking voor een lager tarief in de afvalbeheerbijdrage; de zogenoemde tariefdifferentiatie voor verpakkingen. Verpakkingen komen hiervoor in aanmerking als deze goed uit te sorteren zijn en een positieve marktwaarde na recycling hebben.   

Duurzame materialen

Return recycleprogramma

In het kader van duurzaam ondernemen startten wij in 2020 met een recycleprogramma voor rugpapier. Het rugpapier, ook wel de drager, liner of backing van etiketten, dient alleen als transportmiddel en wordt na het aanbrengen van de etiketten weggegooid. Het inzamelen van dit rugpapier voor hergebruik verlaagt de CO2-uitstoot, vermindert het gebruik van grondstoffen en bespaart in de kosten voor afvalverwerking. Onze partners voor het recycleprogramma zijn Cycle4green en Lenzing.  

Wil je meer weten over of meedoen aan het rugpapier recycle programma? Neem dan contact op met ons via return@geostick.nl. 

Voortdurend inzetten

Geostick blijft zich inzetten voor duurzaamheid en is voortdurend op zoek naar manieren om het productieproces te verbeteren om zo de impact op het milieu te verminderen. We weten dat het bereiken van duurzaamheid een continu proces is en daarom blijven wij investeren in duurzame oplossingen en innovaties. Wij willen een voorbeeld zijn voor andere bedrijven en hen aanmoedigen om zich ook in te zetten voor duurzaamheid. Wij geloven dat als iedereen zijn steentje bijdraagt, we samen een duurzamere toekomst kunnen creëren. 

Contact