RATAGS

dé oplossing voor hechting op de meest moeilijke oppervlakten

RATAGSlabels zijn dé oplossing voor het labelen van drums, vaten, containers en IBC’s. Deze kunststof etiketten laten zich bedrukken alsof het papier is. Ze hebben een enorme kleefkracht en laten geen lijmresten achter in de laserprinter. Ze krullen niet, hebben een gegarandeerde vlak liggendheid, vlekken niet en hebben een oersterke hechting. De labels voldoen aan de GHS eisen en zijn BS5609 sectie2 gecertificeerd. 

RATAGS multi-color laserprinters met hoge resolutie

Duurzame labeltoepassingen voor gevaarlijke stoffen en traceerbare productidentificatie zijn kritischer dan ooit. Geen enkel labelproduct is beter geschikt voor deze uitdaging dan de RATAGS- labels van Geostick. Het is een uniek kunststof etiket dat reageert zoals papier. Het label garandeert een hoge absorptie van inkten.  

Voor het in-printen van RATAGS-labels hebben wij verschillende mogelijkheden met veel printermerken waaronder; Lexmark, OKI, Toshiba etc. Wil je meer weten over welke oplossing voor jouw vraagstuk het meest geschikt is? Neem dan contact met ons op. Onze experts staan voor je klaar!  

Voordelen RATAGS 

  • Gegarandeerd vlakliggende en niet krullende etiketten 
  • Bestand tegen chemicaliën, oplosmiddelen en slijtage 
  • Meeste kunststoffen smelten, deze niet 
  • Hecht op de moeilijkste oppervlakken 
  • Vermindert de kans op statische ontlading die mogelijk chemische en oplosmiddeldampen kunnen ontsteken 
  • Geen luchtbellen 
  • BS5609 gecertificeerd 

Wet- en regelgeving

Volgens het Global Harmonization System (GHS) van de Verenigde Naties en de internationale Maritime Dangerous Goods Code (IMDG) moeten fabrikanten van chemische stoffen die goederen over internationale wateren vervoeren, voldoen aan de BS5609-specificatie voor etikettering. 

Om BS5609-certificering te verkrijgen, moeten etiketten een zoutwatertest van drie maanden in de zee doorstaan. Gecertificeerde BS5609 etiketten voldoen aantoonbaar aan de strengste duurzaamheidstests in de industrie en worden omschreven als een uiterst duurzaam etiket dat geschikt is voor gebruik in zware omgevingsomstandigheden. 

Contact