Recyclen van afval

Geostick Returnprogramma

Door deelname aan ons recyclingprogramma draag je bij aan een grote besparing op water en grondstoffen en een verlaging van de CO₂-uitstoot. Het recyclen van 1.000 kg rugpapier levert een besparing op van ruim 1,5 ton CO₂-uitstoot. Het gebruik van gerecycled rugpapier in plaats van nieuw dragermateriaal, levert een waterbesparing op van 37 m3 water per ton. Voor het Geostick Returnprogramma werken we samen met AD-Circulair. Van het ingezamelde rugpapier wordt onder andere nieuwe verpakkingsmateriaal, hygiëne papier, grafisch papier en overig speciaal papier gemaakt.

Met het recyclen van rugpapier

  • Verlaag je jouw CO₂-uitstoot
  • Verminder je het gebruik van water
  • Bespaar je op afvalkosten
  • Draag je bij aan een duurzamere wereld

Download de Geostick Return Brochure

Meedoen? Stuur een e-mail naar info@geostick.nl.

Afvalrecycling bij Geostick

Samen met onze partner Rondo Afvalbeheer hebben wij recyclen tot een hoger niveau gebracht binnen ons bedrijf. Inmiddels hebben wij veertien afvalstromen geïdentificeerd die op een juiste manier worden verwerkt en/of gerecycled. Dit doen wij met elkaar.  

Het plastic- en drankkartonafval wordt ingezameld door Afval Goed Geregeld voor een goede scheiding van dit verpakkingsafval. Hiermee dragen we ons steentje bij aan de wettelijk geregelde producentenverantwoordelijkheid voor verpakkingen van onze klanten.

Het GFT-afval wat wij inzamelen wordt op onze kantoorlocatie in Uithoorn verzameld en tot compost gemaakt. Medewerkers en lokale ondernemingen kunnen dit gratis ophalen. 

 

Geostick is open over afval