GEOSTICK SCHAFT NIEUW GELANCEERDE HP INDIGO 200K PERS AAN

11 oktober 2023 – Geostick heeft een nieuwe HP Indigo pers toegevoegd aan het al indrukwekkende arsenaal aan drukpersen. De nieuwe HP Indigo 200K pers is in september gelanceerd in Europa tijdens LabelExpo en vanochtend al gearriveerd in het Digital Printing Center in Uithoorn. De nieuwe pers is eind van deze maand volledig operationeel en werkend. Hiermee is Geostick de eerste in de gehele Benelux die deze pers in gebruik neemt.

De toevoeging van deze pers aan het machinepark is een overweging voor het verbeteren van de druk efficiëntie en duurzaamheid. De HP Indigo 200K heeft een versnelling van 30% ten opzichte van de pers die wordt vervangen. Hiermee realiseert Geostick een verhoging tot 45% in productiviteit. Dit alles met een machine die tot wel 25% minder stroom verbruikt dan de huidige machine.


Cees Schouten, Operationeel Directeur bij Geostick: “Deze machine is een vernieuwing van de bestaande HP Indigo 25K pers. De verkorting van de insteltijd, het automatische vervangen van de inktblikken en de duurzaamheidsvoordelen, zijn voor ons doorslaggevend geweest om de investering voor de HP Indigo 200K te doen. Bij Geostick zijn we altijd op zoek naar verbeteringen in onze processen en persen om de hoogst mogelijke kwaliteit voor onze klanten te creëren en waarborgen. Met deze drukpers zijn we nog beter in staat om de toenemende vraag naar korte levertijden, hoge drukkwaliteit en diversiteit in artwork te bedienen.”