Geostick ontvangt als eerste bedrijf in de Grafimedia sector het ISO 26000 certificaat

Op donderdag 25 april heeft het KVGO een kennisevenement over CSRD voor haar TOP 50 leden georganiseerd bij Geostick. Tijdens het KVGO Café, waar Fleur Meerman namens het SER een snelcursus CSRD verzorgde, werd Geostick gepresenteerd met het certificaat.

Geostick heeft als eerste bedrijf in de Grafimedia sector het ISO 26000 certificaat ontvangen uit handen van Dick Naafs (Voorzitter KVGO) en John Koekenbier (Directeur Dienstencentrum) Geostick laat hiermee zien dat zij voorloper is op het gebied van duurzaamheid en het Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD). Het dienstencentrum heeft de audit voor de ISO-certificering al zeker tien jaar paraat staan, maar dankzij Geostick mochten zij deze afgelopen december ook eindelijk toepassen.

Suzanne Gooding, Duurzaamheidsmanager bij Geostick, over de mijlpaal: “Het is een enorme prestatie dat wij dit certificaat hebben behaald. Het is een bewijs voor de verdienste van Geostick als bedrijf en mijn collega’s dat wij de ISO 26000 certificering als eerste in de sector mogen ontvangen! Wij willen vooroplopen als het gaat om duurzaamheidsinitiatieven en dat vraagt soms om een creatieve aanpak. Dat onze bestuurders hier mogelijkheid voor creëren en prioriteit aan geven maakt dat wij ons kunnen blijven ontwikkelen. Daardoor zijn wij nu de eerste in onze sector die dit bereikt, daar zijn we heel blij mee.”

Op de foto van links naar rechts: medewerkers van Geostick Armand van Huut (CEO), Suzanne Gooding (Duurzaamheidsmanager), Mathijs Hendriks (Manager KAMVV)

 

Over het Corporate Sustainability Reporting Directive

Als onderdeel van de GREENDEAL verplicht bedrijven met een bepaalde bedrijfsgrootte of omzet, te rapporteren over de impact van hun activiteiten op mens en milieu. Voor niet-beursgenoteerde grote ondernemingen geldt dat zij moeten rapporteren over boekjaar 2025. De uiteindelijke doelstelling is dat alle bedrijven zich steeds bewuster zijn en worden van de impact van hun keuzes (Bron: KVGO).