Duurzaam vastgoed

Onze locaties zijn voorzien van maar liefst 3.214 zonnepanelen, goed voor het opwekken van 932.000 kWh per jaar aan groene stroom dat gelijk staat aan de energievoorziening van 390 huishoudens per jaar. Hiermee dragen wij bij aan een CO2-reductie van 422.000 kg, wat gelijk staat aan een CO2 opname van 19.090 bomen.  

BREAAM Outstanding

Ook wordt er rekening gehouden met het interne werkklimaat op alle locaties voor een comfortabele werkplek voor onze medewerkers. Zo zijn er verschillende koelunits geplaatst in de productielocatie van onze vestiging in Heumen. Ons Digital Printing Center in Uithoorn is gebouwd volgens de hoogste duurzaamheidseisen en daardoor toegekend met een BREAAM Outstanding-certificaat. 

Om dit certificaat te behalen worden er ook eisen gesteld aan maatregelen voor de omgeving waar het gebouw staat, met een grote focus op biodiversiteit. Zo zijn er onder andere nestkasten geplaatst voor vleermuizen, spreeuwen en andere vogelsoorten. In twee jaar tijd, zijn tien van de veertien kasten in gebruik genomen. Het insectenhotel aan de voorkant van het DPC is voornamelijk in gebruik genomen door de metselbij. Rondom het gebouw is er ook een verscheidenheid aan bloemen en planten gezaaid voor bijen en insecten. 

Het gebouw is daarnaast ook ingericht met een uitgebreide kantine met keuken, kleedruimten met douches, een sportruimte en gebedsruimte.